Textielmuseum Bochelt.
Ooit draaiden meer dan 20.000 klossen in de spinnerij Herding in Bocholt. Tegenwoordig is het indrukwekkende, vier verdiepingen tellende bakstenen gebouw een Forum voor Textielcultuur. In dit zorgvuldig gerestaureerde industriële monument komen heden en verleden van textiel tot leven.
Speciale tentoonstellingen bieden inzicht in historische en moderne techniek, tonen modedesign en internationale textielkunst. Verschillende ruimtes en een glazen dakcafé bieden plaats voor veelsoortige activiteiten – concert, cabaret of detectivenacht.
Vlakbij bevindt zich het volgende onderdeel van onze textielfabriek, de weverij. Hier ruikt het naar olie en arbeid en de weefgetouwen ratelen zo hard dat je onwillekeurig je oren afschermt met je handen. Wat u de dag van vandaag tijdens een bezoek meemaakt, was 100 jaar geleden dagelijkse kost voor duizenden mannen en vrouwen. Wij laten u zien hoe het ritme van de machines hun arbeidstempo dicteerde. De grote weefhal vormt het hart van de museumfabriek. Onder de sheddaken zetten distributieriemen en lange aandrijfassen meer dan 30 historische machines in beweging. Dagelijks produceren onze medewerkers stoffen voor de handdoeken en tafelkleden uit onze historische collectie.
Weg van het fabrieksrumoer bezoekt u een volledig ingericht arbeidershuis met bijbehorende moestuin die het sobere leven van de gezinnen inzichtelijk maken.

   

 
Geopend
Weverij en Spinnerij: dinsdag–zondag en op feestdagen van 10–18 uur
maandags gesloten (behalve op feestdagen) en vanaf 24 december 2016 tot en met 2 januari 2017
ATTENTIE: Vanaf 2 oktober 2016 is de Spinnerij weer geopend voor publiek.
Voor educatieve programma’s is het museum al vanaf 9 uur geopend.
Entreeprijs
Volwassenen: euro 3
Kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar en scholieren: euro 1,50
Met korting (studenten etc.): euro 2
Dagkaarten voor het gezin: euro 7,50
Groepen van meer dan 16 personen, per persoon: euro 2,50
 
Wat wij u kunnen aanbieden
Wat wij Nederlandstaligen kunnen bieden: Alle bijschriften in de expositie zijn in Nederlandse taal. Ook zijn op aanvraag rondleidingen in de Nederlandse taal mogelijk (voor euro 35, euro 40 en euro 45 plus entreeprijs).
Het museumrestaurant “Schiffchen” verzorgt middag- en avondeten, zoals koffie met gebak. Het beschikt over ruimten, waarin maximaal 120 mensen kunnen plaatsnemen. Voor reserveringen kunt u contact opnemen met 0049 2871 7508.
Hier vindt u meer informatie over TextielFabriek Bocholt.