Kasteel Raesfeld.

De geschiedenis van de plant gaat terug tot het begin van de 12e eeuw. Aan het einde van de 16e eeuw kwam het Ridderburcht van de heren van Raesfeld in het bezit van die van Velen . In het midden van de 17e eeuw liet Graaf Alexander II van Velen het kasteel een residentiepaleis in renaissancestijl worden uit te breiden. In de eerste helft van de 18e eeuw stierf het gezin van Velen tot Raesfeld; Het kasteel werd slechts onregelmatig bewoond en raakte langzamerhand in verval.
Aan het begin van de 19e eeuw werden delen van de fabriek gesloopt of gebruikt als landbouwgrond tot de 20e eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog herstelde de Kamer van Ambachten van Noord-Rijnland-Westfalen het als een nieuwe eigenaar.
Tegenwoordig is het kasteel de zetel van de instelling voor gevorderden voor opleiding en bijscholing van de Chamber of Crafts en wordt het gebruikt voor culturele evenementen en als restaurant. Sinds 2007 kunt u hier trouwen.
Van de voormalige vier vleugels van het bovenste kasteel zijn nog steeds de westvleugel met de kenmerkende getrapte toren en het noordelijke aangrenzende oude gebouw met een herbouwde ronde toren. Sloten scheiden het bovenste kasteel van de buitenste vestingmuur en de vrijheid van het dorps kasteel met de kasteelkapel.
De aangrenzende Tiergarten is een van de weinige overblijfselen uit de renaissanceperiode.
Bron: Wikipedia
Al in 1942 heeft de ambachtsliedenvereniging Raesfeld e.V. heeft het kasteel gekocht .
Vandaag zijn Raesfeld Castle en ongeveer 14 hectare grond eigendom van de zeven kamers van Noord-Rijnland-Westfalen en de West-Duitse Kamer van Ambachten.
Sinds 1952 is het hoofdkasteel de zetel van de door de staat erkende onderwijsinstelling Akademie des Handwerks . Het educatieve aanbod is vooral gericht op leidinggevenden van ambachtelijke bedrijven. De buitenste vestingmuur werd gerestaureerd in de jaren 1980 en was vanaf 1982 de thuisbasis van het nascholingscentrum voor het behoud van historische monumenten.
Ambachtslieden uit de bouw- en afwerking handel kunnen hun historische handwerktechnieken gebruiken in het kader van monumentenzorg. In totaal gebruiken ongeveer 7.000 mensen elk jaar de aanbiedingen van de Chamber of Crafts.
Bron: Wikipedia