Theekoepel De Boonenkamp
Theekoepel de Boonenkamp is gebouwd in 1919 in opdracht van de familie van Heek en maakte destijds deel uit van het landgoed Hooge Boekel. De familie van Heek begaf zich vaak per koets van het landgoed naar de theekoepel om zich daar te verpozen met thee en luxe koekjes. Door Het achtkantige gepleisterde bouwwerk is uitgevoerd in neo-Louis XIV stijl heeft hoge ramen en is voorzien van een zinken helmdak met een vergulde vaas. De binnenruimte is voorzien van lambrisering en een fraaie zwart witte marmeren vloer.
Door verkaveling is het theehuis nu in eigendom van de heer H. van Heek die alles in het werk wil stellen om de continuïteit van het theehuis te waarborgen. De staat van onderhoud is anno 2013 uitstekend zowel wat betreft het exterieur en het interieur. De theekoepel is gelegen aan een wandelpad en is toegankelijk voor publiek.
Het Theehuis is een Rijksmonument.
 
In de Theekoepel hangt een fraaie Jugendstil driearmige petroleumlamp weliswaar niet origineel maar hij geeft de theekoepel een bijzondere aankleding en verwijzing naar vroeger tijden.
In het plafond is een toepasselijk gedicht van Joost van den Vondel geschilderd.
 
Die in een lieflijke streek
Bij het ruischen van een klare beek,
Zijn landhuis sticht en akker woning
Wat is dat een gezegende koning.