Herenhuis de Wigwam Boddenkampsingel.
Herenhuis "De Wigwam" is in 1928 in opdracht van G.J. van Heek jr. ontworpen door architect Karel Muller. Het pand is gelegen aan de Boddenkampsingel 40 en is een Rijksmonument. Het is een statig en rechthoekig herenhuis dat veel overeenkomsten vertoont met de eerste fase van het door Muller in 1917 ontworpen buitenhuis De Bellinckhof.
Beschrijving van het Herenhuis
Vanuit rechthoekige grondslag opgetrokken in bruine baksteen over twee bouwlagen onder afgeknot schilddak met zwarte Hollandse pannen gedekt. Het pand staat op een natuurstenen plint en heeft rondom een kroonlijst. De voorgevel (N), met blokpilasters op de hoeken, telt 7 vensterassen. De centrale as risaleert enigszins en is geheel uitgevoerd in natuursteen.
Op de begane grond bevindt zich hier de entree met stoep. Op de verdieping een balkon, gedragen door rijkbewerkte consoles, met smeedijzeren balkonhek, voor een dubbele achtruits glasdeur met rondboog bovenlicht met radiale roeden verdeling.
 
De balkondeuren zijn extra omlijst door een rijkere bewerking van de natuursteen. In de overige vensterassen op de begane grond vertienruits schuifvensters en op de verdieping twaalfruits schuifvensters.
Boven de even vensterassen een dakkapel met zesruits draaivensters onder een segmentboog fronton. In de linkerzijgevel (O) een centrale risaliet over één derde van de breedte en hoekpilasters.
Centraal in het risaliet de dienstingang onder een getuide luifel. Erboven drie zesruits schuifvensters. De ingang en het middelste venster zijn gevat in een natuurstenen lijst. 
Op de verdieping drie achtruits vensters. Aan weerszijden van het risaliet op de begane grond een vijftienruits schuifvenster en op de verdieping een twaalfruits venster.
Centraal boven het risaliet een dakkapel. In de achtergevel ligt de middenas vanaf de verdieping terug waardoor het effect van twee hoekrisalieten ontstaat, mede door de samengestelde kapvorm. Geheel rechts een aanbouw. Links een bordes met twee dubbele tuindeuren.
Op de verdieping vierruits vensters. In de steekkappen van de "risalieten" dakkapellen. Van het interieur zijn indeling en architectonische detaillering op de begane grond oorspronkelijk, waaronder een tochtportaal, hal met marmeren vloer en kast met kluis, een trap met rijkbewerkte balustrade en glas-in-lood vensters.
Vanwege de huidige functie zijn op de verdieping reversibele geluidsisolerende voorzieningen getroffen. Waardering Herenhuis de Wigwam van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang - als voorbeeld van een rijk uitgevoerde stadshuis van de textielfamilie Van Heek - vanwege de kwaliteit van het architectonisch ontwerp en de bouwstijl - vanwege de sterk beeldbepalende ligging aan de singel tegenover het G.J. van Heekpark - vanwege de gaafheid van zowel in- als exterieur.
 (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
Bovenstaande foto toont de auto van de heer G.J. van Heel op 6 september 1938 tijdens een bloemencorso in Enschede.
Coobje en Liedje van Heek bij de ingang van het Herenhuis  voor de bedienden in 1939.