Kees Marcelis in 2017 nieuwe partner van stichting cultureel erfgoed Enschede.
STUDIO KEES MARCELIS
Met zijn oog voor detail kan Kees Marcelis iets bijzonders ontwaren in het alledaagse. Hij weet je mee te nemen in zijn wereld door goed te kijken, te luisteren en te schetsen. Zijn authentieke stijl kenmerkt zich door kleur, een sterk lijnenspel en een krachtig lichtplan. Kees Marcelis wist al heel jong dat hij ontwerper wilde worden, al is het woord ontwerper inmiddels achterhaald. In het begin van zijn carrière begon hij aan de binnenkant van een gebouw als interieurarchitect, inmiddels is hij ook naar buiten getreden en ontwerpt hij samen met zijn team complete gebouwen. Zijn ervaring als interieurarchitect neemt hij nog altijd mee in zijn ontwerpen: hij ontwerpt altijd van binnen naar buiten.
Goed luisteren en in de huid kruipen van de opdrachtgever is altijd het uitgangspunt. Kees Marcelis en zijn team hebben een bijzondere blik op de wereld en die willen ze graag delen. Zij zien wat de werkelijkheid zou kunnen zijn en weten dat alles iets moois in zich heeft. Voor iedere opdracht, zowel voor bedrijven als particulieren heeft Studio Kees Marcelis specialisten in huis op het gebied van interieur, landschapsarchitectuur, productontwerp en verduurzaming.
Samen met een netwerk van leveranciers en fabrikanten en de opdrachtgever werken ze samen aan een optimaal project. Een mooi voorbeeld van een dergelijk project, is de statige monumentale villa waarin een nieuw hoofdkantoor van In Person is gevestigd. Het kantoor heeft een schitterende en inspirerende uitstraling gekregen. Vanaf dag één was er energie aanwezig en het is een plek geworden waar zowel klanten als medewerkers graag komen.
In dit ontwerp komt de kenmerkende en authentieke stijl van Kees Marcelis duidelijk naar voren: kleur, een sterk lijnenspel en een krachtig lichtplan. Voor dit kleurrijk ontwerp ontving Studio Kees Marcelis in 2015 de Finest Interior Award. Studio Kees Marcelis is ook te vinden op Facebook en Instagram. Voor meer informatie ga naar: http://keesmarcelis.nl/nl/
Kantoorgebouw In Person Enschede.
Kees Marcelis Studio Arnhem heeft op 6 november 2015 in Berlijn in de categorie Business Office de prestigieuze Finest Interior Award 2015 gewonnen met het nieuwe kantoor van In Person aan de Piet Heinstraat.
Kees Marcelis en Judith Westgeest zijn geselecteerd uit ruim 147 ingediende projecten in 18 categorieën. De combinatie van een hippe uitstraling in een monumentaal pand was voor de jury reden om Studio Arnhem deze prijs toe te kennen. Ook namens ons van harte proficiat met het behalen van deze prijs.
DRUKBEZOCHTE MASTERLECTURE BIJ GILSING WONEN
Zondagmiddag 5 november gaf Kees Marcelis een drukbezochte masterlecture bij Gilsing Wonen over zijn meest recente werk, metamorfoses en zijn meubelcollecties. Met een primeur! Vanaf vandaag is bij Gilsing Wonen de nieuwste meubelcollectie It’s a Case te koop. Binnenkort ook verkrijgbaar online en op meer verkooppunten in Nederland.
Benieuwd naar It’s a Case? Bekijk dan hier als eerste de nieuwe meubels!
Regionale projecten van Kees Marcelis waaronder de Sky boxen van FC Twente, Stadion Heracles, particuliere villa's en Kapsalon Kondor Hair. [Foto's Kees Marcelis]